23-07-2009

In grote lijnen

Wilt u vast in de stemming komen? Kijk dan dit videofilmje eens, veel van wat daar getoond wordt ligt ook op uw route!

Hier volgt eerst een aantal wetenswaardigheden vóór u op reis gaat.

Het begint met een routeplaatje van de eerste tot en met de laatste camping die in de reisplanning zijn inbegrepen.

Grotere kaart weergeven

Noorwegen is bekend om zijn staafkerken. Ook u bent in de gelegenheid hier een paar van te bezoeken. Kijk op het overzicht waar deze kerken liggen.

Dan komt een aantal praktische zaken aan de orde:

(dit gedeelte is nog niet gereed, daar wordt later aan gewerkt).

Het actuele weerbericht voor Noorwegen.

Wijs op reis checklist icoon

1 Billund (3n)

De afstand vanaf Utrecht tot Billund is ca. 700 km. Is dit te veel voor één dag? Dan kan na 400 km. langs de adviesroute worden gelogeerd op campingCamping Geesthof. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.

Voor deze camping is gekozen, omdat deze langs een alternatieve route ligt. In verband met de wegwerkzaamheden aan de A1 is het gedeelte Bremen - Hamburg de komende jaren een vervelend stuk om te passeren. De adviesroute voert over Jade en de tunnel bij Bremerhaven naar Hechthausen waar kan worden overnacht. Het volgende stuk voert over de pont naar Glückstadt en weg 77 naar de A7. Bij Rendsburg draait u in noordelijke richting deze weg op, richting grens Duitsland - Denemarken.

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Billund logeren we op Billund FDM Camping. Deze camping heeft ook een eigen site in het Engels, die hier na te lezen is.

Deze camping is gekozen wegens zijn strategische ligging. Zij ligt op loopafstand van het jaarlijks vernieuwde Legoland en dat mag je zeker niet missen. Zorg voor een goede conditie van jezelf en van de batterijen van je fototoestel (voor reserve extra batterijen meenemen!) en neem ruim de tijd om alles te gaan zien. Wij hadden aan één dag niet genoeg, maar gelukkig hadden we ook entreekaartjes gekocht voor twee dagen. Let op: koop je entreekaartjes NIET op de camping, maar ga met je ANWB lidmaatschapskaart naar de informatiebalie van Legoland en koop daar je entreekaartjes. Je krijgt daar, vanwege "Show your Card" toegang voor twee dagen voor de prijs van één dag, lekker meegenomen. En je hoeft ook niet in de rij voor de kassa te gaan staan, ook prettig.

2 Århus (3n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Århus logeren we op Camping Blommehaven. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

3 Hirtshals (1n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Hirtshals logeren we op Hirtshals Camping. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.

4 Kristiansand (2n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Kristiansand logeren we op Hamresanden Camping (de camping van Cees Verkerk). Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

5 Jørpeland (4n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Jørpeland logeren we op Camping Preikestolen. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

6 Røldal (1n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Røldal logeren we op Røldal Hyttegrend og Camping. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.

7 Haukeland (3n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Haukeland bij Bergen logeren we op Lone Camping. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.
Wil je vast een kijkje nemen op de camping, klik dan hier.

8 Flåm (4n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Flåm logeren we op Flåm Camping og Vandrarheim. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.

9 Olden (3n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Olden logeren we op Gryta Camping og Vandrarheim. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

10 Ålesund (3n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Ålesund logeren we op Prinsen Standcamping - Ålesund. Deze camping heeft ook een eigen site in het Engels, die hier na te lezen is.

11 Åndalsnes (3n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Åndalsnes logeren we op Åndalsnes Camping og Motell. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.

Bezoek de Geiranger-fjord

Bekijk een foto reportage

12 Oppdal (4n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Oppdal logeren we op Granmo Camping og Motell. Deze camping heeft ook een eigen site in het Noors, die hier na te lezen is.

muskusossen bezoeken?

13 Tolga (2n)


Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Tolga logeren we op Kvennnan Camping. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

14 Lillehammer (2n)

Grotere kaart weergeven

Vandaag voert de route langs Ringebu, waar een mooie staafkerk te bekijken is. Mogelijk vindt u een parkeerplaats op eens binnen en rond te lopen.


Eenmaal aangekomen in Lillehammer logeren we op Lillehammer Camping NAF. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

Informatie over Lillehammer?

15 Oslo (4n)

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Oslo logeren we op Ekeberg Camping. Deze camping heeft ook een eigen site, die hier na te lezen is.

16 Hirsthals (1n)

Eigenlijk is het reisprogramma beëindigd in Oslo. Wat nu volgt is een beschrijving van de route richting Nederland. Aangezien de overtocht retour naar Denemarken in het pakket is opgenomen, volgt hier een routebeschrijving van die overtocht.

De veerboot vertrekt helaas niet in Oslo, maar in Larvik.

Grotere kaart weergeven

Eenmaal aangekomen in Hirtshals logeren we op Hirtshals Camping. Deze camping heeft ook een eigen site in het Duits, die hier na te lezen is.